Reklam
Haberler

İstilacı İstridyeyi Engellemek İçin Yeni Tekne Kuralları

 

Tatlı su altın istiridyeleri ilk olarak Mayıs 2023’te bulundu, ancak iki ila üç yıl önce Waikato’da bulunuyor olabilirler.

İstilacı altın istiridyelerle ilgili endişeler nedeniyle Yeni Zelanda Biyogüvenlik, Waikato Nehri’ndeki tekneler için yeni bir kural uyguluyor.

24 Kasım Cuma gece yarısından itibaren Waikato’nun bir bölgesinde kullanılan tekneler başka hiçbir yerde kullanılamayacak.

Yeni Zelanda Biyogüvenlik Hazırlık ve Müdahale Direktörü John Walsh, bildirimin nehrin önemli bir bölümünü kapsadığını söyledi.

“Biyogüvenlik Yasası kapsamında Kontrollü Alan Bildirimi (CAN) adı verilen bir mekanizma aracılığıyla getirilen yeni kural, Waikato Nehri’nin Whakamaru Barajı’ndan Waikato Limanı’ndaki nehir ağzına kadar uzanan kısmını kullanan tüm tekneleri etkiliyor.”

“Bu kontrollü alanda bulunan uyandırma tekneleri, Waikato Nehri’nin kontrollü alan dışındaki diğer kısımları da dahil olmak üzere diğer su yollarında kullanılmamalıdır. CAN, 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 23.59’da yürürlüğe girecek.”

Kuralın amacı, ilk kez Mayıs 2023’te Waikato Nehri’nde görülen tatlı su altın deniz tarağının yayılmasını engellemekti.

Zararlı, Yeni Zelanda için oldukça yeniydi ama ana vatanı Asya’dan Güney Amerika ve Avrupa’ya çoktan yayılmıştı; burada onları ortadan kaldırmanın imkansız olduğu ortaya çıktı.

Üretken bir üremeci olan altın deniz tarağı, su arıtma tesislerini ve diğer altyapıyı tıkayabilir.

Ayrıca gıda gibi kaynaklarda yerli türleri geride bırakabilecekleri endişesi de mevcut.

Yeni kural şu ​​anda yalnızca iç mesanesi veya tankı tamamen boşaltılamayan tekneler olan dümen suyu tekneleri için geçerli.

Walsh, bunun zararlıları yayma riskinin artmasından kaynaklandığını söyledi.

“Denizaltı tekneleri, iç tankları ve keseleri temizlemenin bilinen güvenilir bir yöntemi olmadığından, tatlı su altın midyesini aktarma riski daha yüksektir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu